VOJNO-ISTORIJSKE ZASTAVE

U bitke se nije išlo bez zastava. A velika sramota je bilo vratiti se bez zastave. Mnogi životi su dati kako zastava čete, puka, brigade, ne bi pala u ruke neprijatelju. Kao svetinja, zastava je podsećala vojnike za šta se bore, šta brane.
Uz zastave su dočekivani pobednici. Sa zastavama su ispraćani heroji.

 

Zato je naša dužnost da čuvamo uspomenu na one koji su zastavu branili i sačuvali.

Vojne zastave, zastave jedinica Vojske Srbije ili jedinica Policije RS štampamo i izrađujemo po jasno definisanim standardima određenim od strane Ministarstva RS ili Ministarstva policije. Ratne zastave, pukovske zastave i zastave jedinica su u srazmeri 1:1

 

Vojne zastave

Vojne zastave

Vojne zastave

Zahvaljujući modernoj tehnologiji i korišćenju specijalnih tekstilnih materijala, jedini na tržištu Srbije u prilici smo da kreiramo replike mnogobrojnih ratnih i vojnih zastava. Svaka replika urađena je po originalnim merama, uz zadržavanje patine stečene kroz decenije upotrebe i čuvanja. Vojno istorijske zastave štampamo i izrađujemo u svim dimenzijama i oblicima. Jedini na tržištu koristimo posebne materijale pomoću kojih zastavama pružamo arhaični izgled i dajemo im posebnu toplinu.

 

Ratne zastave

Ratne zastave

Ratne zastave

Materijali na kojima izrađujemo i štampamo vojne zastave su posebno pripremljeni za tu namenu. U zavisnosti od namene zastave izrađujemo na poliesteru ili krep satenu od 115-220 gr. Zastave se ukrašavaju resama u boji koja je definisana pravilima VRS.

 

Lente za vojne zastave se izrađuju od krep satena 140gr. ili poliesterskog materijala 200gr. Lenta se ukrašava resama u žutoj ili zlatnoj boji. Lenta se štampa kao trobojka, a u dnu lente štampa se grb RS.

 

Lenta

Vrh koplja

Finijal plamenca

Zastave Vojske RS postavljaju se na koplja izrađena od mesinga. Vrh koplja ( finijal ) ukrašen je sa grbom RS.

 

Plamenac

Zastava

Stegovi

Shodno Vašim potrebama, u prilici smo da vam ponudimo vojne ili ratne zastave po veoma povoljnim cenama.

 

 

Pogledajte galeriju radova vojno istorijskih zastava

 

Fotografije su odobrene za postavljanje na naš sajt od strane Ministarstva odbrane Republike Srbije