Često postavljana pitanja o zastavama

Koji materijal treba da izaberem ukoliko se moja zastava postavlja napolje?

Izborom visokokvalitetnog materijala (standard ili mesh – poliester 115 gr) omogućava najbolje opcije za spoljne uslove. Materijali i sama štampa (boje) su sa Uv zaštitom, pa su kao takvi otporni na sve uticaje atmosfere. Uz primenu naše kvalitetne štampe i šivenja, bićete sigurni da će vaše zastave izgledati sjajno na otvorenom.

 

Mogu li da promenim oblik svojih zastava?

Naravno. Pravougaoni oblik je najčešći izbor za zastave,ali postoji i dosta drugih oblika zastava koje izgledaju upečatjivo. Drugi oblici zastava koje možete poručiti po povoljnim cenama su:

– Beach flag shark: zastave su zakrivljene na vrhu, što čini oblikom poput krila ptice;
– Beach flag suza: zastave su takođe zakrivljene, a ta krivina im daje izgled suze ili kapljice tečnosti;
– Beach flag delfin: zastava koja svojim oblikom podseća na peraje delfina.

 

Koje su standardne veličine za zastave Srbije?

Državna zastava Srbije se radi u zakonskoj razmeri 3:2. Obzirom da radimo za mnoge Državne ustanove i ambasade u našoj kompaniji možete uvek kupiti zastave u standardnim dimenzijama i to su: 40×26 cm, 60×40 cm, 120×80 cm, 150×100 cm, 200×133 cm, 300×200 cm. Ove dimenzije posedujemo uvek na lageru.

 

Da li prodajete Jarbole –stubove za zastave?

Prodajemo fiberglas jarbole,renomiramog Švedskog proizvodjača .Jarboli su izradjeni od poliesterskih valakna,nemaju održavanje, nije potrebno uzemljnje,u kompletu posedujue i G-nosač za zastavu. Posedujemo jarbole u visinama 6 m, 8 m, 10 m i 12 m. Uz prodaju Jarbola nudimo i njihovu ugradnju,podizanje i transport do lokacije.

 

Koje veličine zastava preporučujete za jarbole koje prodajete?

Kada su u pitanju jarboli koje mi prodajemo na svaki jarbol se postavlja zastava određenih razmera, tj. zastava određene dimenzije. Zastave koje preporučujemo su :
– Jarbol H6 m zastava 100×300 cm / 120×300 cm;
– Jarbol h8 m zastava 100×400 cm / 120×400 cm / 150×400 cm;
– Jarbol H10 m zastava 100×500 cm / 120×500 cm / 150×500 cm;
– Jarbol H12 m zastava 120×600 cm / 150×600 cm;

 

Koliko dugo mogu da očekujem da koristim svoje zastave kada su napolju? Koliki je životni vek zastave?

Koliko dugo će zastava da traje zavisi od načina prikazivanja tj.isticanja. Zastava koja je istaknuta napolju ceo dan i noć, i zastave koje su istaknute tokom jake kiše,snega ili vetra istrošiće se mnogo brže od zastava koje su istaknute povremeno ili one koje se sklanjaju kada je vreme ne povoljno.

 

Evropski standard za zastave je tri do šest meseci, ukoliko želite da vam zastave duže traju unesite ih unutra kada je loše vreme.

 

Mogu li da izaberem različite slike za prednju i zadnju stranu zastave?

Moguće je da se odaberu različite slike printa sa jedne i druge strane ali samo za zastave koje idu unutra tj.koje se izrađuju na materijalu krep saten 160 gr. Za zastave koje su rađene na poliesteru 115 gr nemoguće je imati dve različite slike (sa prednje i zadnje starne). Ova zastava je transparentna tj. prozračna, što joj daje mogućnost da se lepo otvara i viori na vetru (zastava je ista sa lica i naličja).

 

Da li višebojno štampanje utiče na cenu zastave?

Zastave štampamo u digitalnoj sublimatik tehnologiji, gde bojimo bele materijale u boje željenog printa. Tako da ovde broj boja koji su prisutni u pripremi tj.zastavi ne utiču na cenu zastave.

 

Da li su Vaše zastave otporne na vatru?

Zastave koje se proizvode u našoj kompaniji su otporne na vatru tj. neraspršuju plamen nego pri dejstvu vatre se tope. Posedujemo i materijale koji su FR(fire-resistant) vatrootporni sa sertifikatom o otpornosti.

 

Koje se baze/postolja mogu koristiti za štampane ulične zastave/mobilne zastave?

Svi modeli mobilnih zastava koje mi proizvodimo imaju odgovarajuće postolje na koje se zastava montira. Postolja za beachflagove-blockflag koja posedujemo su:
– Metalno postolje (poloča sa rotorom) 3,4 kg;
– Šiljak PVC h41 cm;
– Betonska ploča 25 kg;
– Nogice sa rototorm i rezervoarom.

 

Da li posedujete vežene zastave?

Ne posedujemo vežene zastave. Isključivo izrađujemo zastave u direktnoj digitalnoj štampi.

 

Koja je razlika izmedju sublimacije i sito štampe?

Subimatik štampa je ekološka tehnologija sa bojama na vodenoj bazi. Pruža mogućnost jeftinije štampe malih serija i skraćuje vreme izrade. Sublimatik štampa daje bolju rezoluciju štampe i mogućnost štampe u punom FULL koloru.

 

Sito štampa (screenprint) je starija tehnologija sa agresivnim bojama. Za manje tiraže je dosta ne povoljnija i cena proizvoda zavisi od broja boja u printu i količine štampe.

 

Koliko će trajati štampanje i šivenje zastave, nakon odobrenja dizajna?

Nakon dobijanja diazjna i njenog pregleda ,potrebno je 5 -7 dana za štampu i šivenje zastave. Ukoliko su veći tiraži dobijate od nas tačan rok izrade na osnovu količine koju poručujete .

 

Postoje li popusti za veće količine?

Da cene su formirane na osnovu količana tj.kvadrature štampe koju poručujete. Tako da za veće količine odobravamao dodatne rabate.

 

Mogu li sama dizajnirati svoju zastavu na vašem portalu?

Ne, trenutno ne posedujemo platformu za dizajn zastava ali uskoro Vam možemo ponuditi i taj vid usluge. Sada možete preuzeti rasklop/layout za izradu na našoj stranici https://gmt.rs/skini-fajl/.

 

Zašto na Vašem sajtu nije navedena nijedna cena?

Cene se formiraju prema kvadraturi zastave i modelu zastave koji odaberete. Pošto izrađujemo zastave u printu po vašoj želji i dimenziji po vašoj želji. Cene zastava koje su standarndih dimenzija možete pogledati: https://zastaveshop.rs/

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing