Backlight štampa

  • 05.03.2015
Backlight štampa

Backlight tekstilna štampa predstavlja digitalnu štampu na specijalnom tekstilnom materijalu koji se koristi za pozadinsko prosvetljavanje. Materijal ima veliku zateznu čvrstoću i koristi se za štampu printova i izradu svetlećih reklama. Odštampano platno se postavlja u aluminijumske ramove – led boxove, koji poseduju specijalnu led rasvetu po obodu rama.

Backlight tekstilna štampa predstavlja digitalnu štampu na specijalnom tekstilnom materijalu koji se koristi za pozadinsko prosvetljavanje. Materijal ima veliku zateznu čvrstoću i koristi se za štampu printova i izradu svetlećih reklama. Odštampano platno se postavlja u aluminijumske ramove – led boxove, koji poseduju specijalnu led rasvetu po obodu rama.

Našivanjem silikonske trake jednostavno se postavlja platno na ramove. Ovakavi vidovi reklamiranja pomoću ledbox reklama su veoma efikasni i vrlo jeftini. Ukoliko menjate štampu tj. izgled printa, potrebna je samo zamena platna drugim, ram se višekratno koristi.

Zahvaljujući visokoj elastičnosti tekstilnog backlighta, platno se lako postavlja na aluminijumski ram. Nakon pravilnog istezanja površina materijala ostaje glatka, na njoj nema nabora ili izbočina, zbog čega sama reklama deluje vrlo atraktivno. Odštampan materijal kada je iznutra osvetli čini da štampa na njegovoj površini postaje intezivnija i živopsinija.

Naša komapnija koristi direktnu sublimacionu tehnologiju u izradi led box reklama. Ovo štampanje se smatra jedinstvenim i to zbog posebnog hemijskog procesa koji se odvija tokom njega.

Kada se određeni print utisne na backlight materijal pod dejstvom temperature, boje menjaju oblik iz čvrstog u gasovito stanje. Tada materijal backlight tj. poliesterska vlakna se otvaraju i upijaju boju i zahvaljujući tome print se ne zadržava na površini, već prodire duboko u nju. Kada se visoka temperatuta spusti, poliesterska vlakna backlight materijala se ponovo zatvraju i tako poprimaju trajno sublimacionu boju.

Odštampano platno je glatko na dodir, a print je vrlo izražen. Samo na ovaj način odštampano platno baclight može da daje pun efekat u korišćenju u izradi svetlećih led box reklama. Sve ostale vrste štampe latex ili solvent ne mogu da daju pun efekat prosvetljenja i živopisan izgled printa led box reklame.

Osnovni razlog ovog načina štampe baclight materijala jeste njegov efekat i trajnost.Vlakna su obojena trajno i zahvaljujući tome otisci ne menjaju boju, ne blede i štampa ne puc

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing