GRADSKE I OPŠTINSKE ZASTAVE

Opštine i gradovi imaju pravo na sopstvene simbole koje samostalno uređuju statutima ili posebnim odlukama o njihovoj upotrebi. Zastave gradova i opština obično su istaknuti na lokalnim institucijama, zajedno sa državnom i narodnom zastavom Srbije.
Opštinske zastave obično simbolizuju istoriju, navike i način života u lokalnoj zajednici.

 

GMT Company ima dugogodišnju saradnju sa većinom opština u Srbiji. Savremena tehnologija i veliki broj mašina daju nam prednost u brzini proizvodnje zastava i kratke rokove izrade. Obezbeđujemo jarbole, koplja i postolja za sve vrste zastava po najpovovoljnijim uslovima.

 

Gradske i opštinske zastave koriste se za spoljnu i unutrašnju dekoraciju.
Zastave gradova i opština su po heraldičkom pravilu u srazmeri 1:1. Svaka opština ima jasno definisan grb i zastavu. Neke opštine su prihvatile i drugačiju proporciju zastave. Zbog toga smo u mogućnosti da izradu svake gradske i opštinske zastave prilagodimo zahtevima lokalne samouprave.

 

Gradska zastava

Opštinska zastava

Opštinska zastava

Gradske i opštinske zastave za spoljne uslove proizvodimo od poliestera mrežastog tkanja težine 115 – 125gr/m2. Materijal za zastave je izuzetno jak, otporan na sve amosferske uticaje, UV zračenje i veoma postojan. U spoljnim uslovima gradske i opštinske zastave koriste se postavljanjem na jarbole ili fasadna koplja.

 

Gradska zastava

Opštinska zastava

Opštinska zastava

Za unutrašnju dekoraciju, gradske i opštinske zastave izrađene su od satena, mogu biti ukrašene resama što im daje svečani izgled. Postavljaju se na kabinetska postolja, koja mogu biti sa jednim, dva ili tri koplja. Stone zastave izrađujemo od krep satena ili kaširane svile i one su čest način prikazivanja gradskih i opštinskih simbola. Ovu vrstu zastava izrađujemo u dimenzijama 15x15cm, 17x17cm ili 20x20cm. Štampamo ih na: kanvas – kaširanoj svili ili krep satenu.

 

Gradska zastava

Gradska zastava

Gradska zastava

U našoj ponudi su i postolja za stone zastavice. Luksuznija su izrađena od mesinga ili prohroma. Mogu biti jednokraka, dvokraka i trokraka. Shodno Vašim potrebama, spremni smo da Vam ponudimo gradske ili opštinske zastave po veoma povoljnim cenama.

 

 

Pogledajte galeriju radova gradskih i opštinskih zastava