ZASTAVA REPUBLIKE SRBIJE

Izgled državne zastave Srbije uređen je zakonom. Zastava je jedno od obeležja država i naroda.  Koristi se obavezno u prilikama koje su propisane državnim aktima. Zastave su znak raspoznavanja na međunarodnim svečanostima, takmičenjima, samitima. Uz himnu i grb, zastave su deo identiteta svakog naroda i nacije. Uz njih se dočekuju pobednici i ispraćaju heroji. Zastava je simbol pripadnosti, ponosa i dostojanstva svakog čoveka. Zastava Srbije može biti državna i narodna. Ponosni smo što su Zastave Srbije izrađene u našoj kompaniji koriste tokom svih državnih ceremonija i poseta najvećih svetskih državnika.

 

Zastave Srbije mogu se koristiti za spoljnu i unutrašnju dekoraciju. Spoljne zastave se izrađuju od poliestera mrežastog tkanja, težine 115 – 125gr/m2. Ili mesh materijalu.

 

Standard zastava

Mesh zastava

Ovi materijali su izuzetno jaki i postojani, otporni na sve atmosferske uticaje i UV zračenje, vidljive su obostrano. Zastave se šiju i dorađuju shodno potrebi klijenta, a mogu se postaviti na koplje, jarbol i postolje.

 

Zastava Srbije na jarbolu

Zastava Srbije na jarbolu

Zastava Srbije na fasadnom nosaču

Unutrašnje zastave ili svečane zastave, izrađuju se kao duple od krep satena. Mogu biti ukrašene resama ili bez, u zavisnosti od želje kupca. Zbog sjaja materijala zastava dobija svečani izgled, koji se naročito ističe u kabinetima i salonima.

 

Zastava Srbije saten

Stona zastavica Srbije

Zastavica od kaširane svile

Dimenzije zastava RS koje uvek držimo na zalihama:
Zastavu Srbije proizvodimo u standardnim dimenzijama 26x17cm, 60x40cm, 80x50cm, 120x75cm, 150x100cm, 200x130cm, 300x200cm ili u bilo kojim drugim dimenzijama po zahtevu kupca.

 

Načini korišćenja:
Srpska zastava se u spoljnim uslovima može postaviti na jarbol ili fasadno koplje.
U svom asortimanu imamo sve proizvode uz pomoć kojih se zastava može postaviti.

 

Državne zastave

Državna zastava

Državne zastave Srbije se prikazuju sa grbom i po pravilu se koriste za potrebe najvažnijih državnih institucija Republike Srbije. Državna zastava Republike Srbije koristi se sa razmerama 3:2. Zastava je horizontalna trobojka sa poljima istih visina. Odozgo na dole: Crvena,plava i bela. Preko svega ide mali grb Srbije od centra pomeren za 1/7 ukupne dužine zastave ka jarbolu.

Narodne zastave

Narodna zastava

Narodne zastave Srbije se izrađuju bez grba. U svakom trenutku se vijore na glavnom ulazu Narodne skupštine, organa pokrajinske autonomije i lokalne samouprave, i javnih službi. Narodna zastava Srbije može se isticati i prilikom proslava, svečanosti i drugih kulturnih, sportskih i sličnih manifestacija. Narodna zastava republike Srbije koristi razmere 3:2. Zastava je horizontalna trobojka sa poljima istih visina, odozgo na dole crvena, plava i bela.

Standarta – zastava predsednika Republike Srbije

 

Zastava predsednika Republike Srbije

Standarta predsednika Republike jeste horizontalna trobojka koja, unutar bele bordure sa naizmeničnim nizom plavih i crvenih trouglova temenima u polje i sa po jednom crvenom deltoidom u svakom uglu, ima polja istih visina, odozgo na dole: crveno, plavo i belo, a preko tih polja veliki grb.

Standarta – zastava predsednika Narodne skupštine

Zastava predsednika Narodne skupštine

Standarta predsednika Narodne skupštine jeste horizontalna trobojka sa poljima istih visina, odozgo na dole: crveno, plavo i belo, a preko tih polja je veliki grb.

Pravilnik o korišćenju i izgledu zastave i grba Republike Srbije

 

 

Jarboli visine 6, 8, 10 i 12m, izrađeni su po najnovijoj švedskoj tehnologiji od fiberglasa što im omogućava dug vek eksploatacije bez posebnog odžavanja.
U ponudi fasadnih jarbola imamo jednokrake, dvokrake i trokrake, sa konzolom od prohroma ili čelika. Preporučena dimenzija zastava Srbije namenjena za postavljanje na fasadno koplje može biti 150×100 cm i 200x130cm. Zastava se može izraditi i u drugim dimenzijama u zavisnosti od potrebe i želje kupca. Shodno vašim potrebama, spremni smo da Vam ponudimo zastave Srbije po veoma povoljnim cenama.

 

 

Pogledajte galeriju radova zastava Srbije