CRKVENE ZASTAVE

Srpski narod od davnina ima svoju zastavu. Ona je slična i u Srpskoj pravoslavnoj crkvi i sastavljena je iz tri polja crvene, plave i bele boje. U sredini na plavom polju nalazi se krst sa četiri ocila, koja u nekim tumačenjima označavaju četiri slova „S“, što ukazuje na vekovnu težnju srpskog naroda ka slozi, označava slogan „samo sloga srbina spasava“. Zastava je svetinja u srpskom narodu i pod njom su se borili srpski junaci i armije i ona nikad ni po cenu velikih žrtava nije smela da padne u ruke neprijateljima. Na velike narodne i crkvene praznike, zastava se ističe na hramovima i službenim zgradama Srpske pravoslavne crkve. Narodna pesma o značenju boja kaže:

 

Crvena je krvca bila po Kosovu što se lila;
Plavo nebo ko sloboda ideal je srpskog roda;
Belim mlekom majka mila i mene je zadojila;
Jedan venac – tri su boje, trobojnica srpska to je

 

Zastave sa crkvenim i religioznim motivima izrađuju se posebno u skladu sa željama korisnika.
Možemo ih izrađivati u svim dimenzijama i oblicima. Jedini na tržištu koristimo posebne materijale pomoću kojih zastavama pružamo arhaični izgled i dajemo im posebnu toplinu.

Crkvene zastave koriste se za spoljnu i unutrašnju dekoraciju.

 

Crkvene zastave štampamo na uvoznim materijalima renomiranih stranih proizvođača. Materijal na kome izrađujemo zastave je poliester 115 – 125 gr. za spoljnu upotrebu ili na krep satenu 140 – 160 gr. za unutrašnju upotrebu. Zastave za unutrašnju upotrebu izrađuju se kao duple i ukrašavaju resama u žutoj ili zlatnoj boji. Zastave za unutrašnju upotrebu postavljaju se na postolje koje može biti drveno, mesingano ili od prohroma. Zastave se mogu postaviti na fasadni nosač, jarbol ili koplje.

 

Shodno Vašim potrebama, spremni smo da izradimo za Vas crkvene zastave po veoma povoljnim cenama.

 

 

Pogledajte galeriju radova crkvenih zastava